Descriere
Brânză Dorna, denumită tradiţional româneşte “brânză de burduf “este obţinută dintr-un amestec de caş de oaie, caş de vacă, urdă şi/sau telemea (oaie sau vacă).
Nu conține conservanți sau stabilizatori!
Forma: cilindrică(baton)
Proprietăţi fizico chimice:
– grăsimea raportată la substanţa uscată: min. 30%
– substanţă uscată: min. 45%
– substanţe proteice: min. 15%
– clorură de sodiu: max. 4
Proprietăţi microbiologice
– număr de Escheria coli, ufc la 1 g produs, N = 5: m= 100, M = 1000
– germeni patogeni Salmonella la 25 gr produs: absent
– număr de germeni stafilococi coagulazo pozitivi, la 1 gr produs, N = 5: m= 100, M = 1000
Ambalarea:
– individuală: membrane de polietilenă de tip alimentar
– colectivă: cutii de carton de 32 buc pentru batoane de e 350 g şi cutii de carton de 20 buc pentru batoane de e 500 g:
Depozitarea:
– în spaţii frigorifice la temp +2.. +8 °C, umiditatea relativă a aerului max 85%
Transportul: cu mijloace de transport frigorifice la temp +2 .. +8 °C
Termenul de garanţie: 60 zile
Tatiana Iacobanu –
…dupa „Branza Dorna” cu ochiuri si carnati prajit…,nimic nu va mai fi ca inainte…. iar cei 2000 km distanta te vor face sa te simti acasa….