Descriere
Cașcavalul Rucăr are la baza procesul tehnologic opărirea caşului şi maturarea acestuia. Tratamentul de opărire este un tratament termic şi mecanic ce determină o structură fibroasă şi maleabilă a brânzei.
Forma este paralelipipedică
Proprietăţi fizico chimice:
– grăsimea raportată la substanţa uscată: min. 40%
– substanţă uscată: min. 52%
– substanţe proteice: min. 20%
– clorura de sodiu: max. 3,0
– valoare energetică: min 1200 kj, 100 g/min. 300 kcal/100 gr
– raport Ca/P: min 1,3
Proprietăţi microbiologice:
– număr de Escheria coli, ufc la 1 g produs, N = 5: m= 100, M = 1000
– număr de germeni stafilococi coagulazo-pozitivi, la 1 gr produs, N = 5: m= 100, M = 1000
Ambalarea:
– individuală: folie termocontractibilă
– colectivă: baxuri de aprox. 12 kg: folie pentru baxat PE
Depozitarea:
– în spaţii frigorifice la temp +2.. +8 °C
– umiditatea relativă a aerului max 85%
Transportul:
– cu mijloace de transport frigorifice la temp +2 .. +8 °C
Termenul de garanţie: 12 luni la temp +2… +8 °C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.