Descriere
Cașcavalul Rucărel face parte din categoria de brânzeturi, cu pastă opărită obținut din lapte integral sau din lapte normalizat, pasteurizat, de vacă prin adăugarea de culturi lactice selecționate și coagulare cu cheag, având la bază procesul tehnologic de opărire a cașului și maturarea acestuia.
Tratamentul de opărire este un tratament termic și mecanic ce determină o structură fibroasă și maleabilă.
Nu conține conservanți și stabilizatori!
Formă: rotiță pentru gramajul de 200 g și formă paralelipipedică pentru bucățile de 1 kg și 2 kg
Proprietăti fizico chimice:
– grăsimea raportată la substanță uscată: min. 38%
– substanță uscată: min. 55%
– substanțe proteice: min. 20%
– clorură de sodiu: max. 3,0%
– valoare energetică: min 1140 kj, 100 g/min. 285 kcal/100 gr
– raport Ca/P: min 1,3
Proprietăti microbiologice:
– număr de Escheria coli, ufc la 1 g produs, N = 5: m= 100, M = 1000
– număr de germeni stafilococi coagulazo pozitivi, la 1 gr produs, N = 5: m= 100, M = 1000
Ambalarea:
– individuală: folie termocontractibilă
– colectivă: baxuri de aprox. 12 kg: folie pentru baxat PE, pentru bucățile de 1 kg și de 2 kg
Depozitarea:
– în spații frigorifice la temp +2.. +8 °C
– umiditatea relativă a aerului max 85%
Transportul:
– cu mijloace de transport frigorifice la temp +2 .. +8 °C
Termenul de garanție: 12 luni