Descriere
Scamorza este pasta de brânză filată din lapte de vacă similară ca formă cu o pară. Scamorza este brânza semi-moale, albă, cu o textură comparabilă cu cea a brânzei Mozzarella, dar puțin mai uscată.
Brânza este făcută din lapte de vacă pasteurizat sau dintr-un amestec de lapte de vacă și oaie. La sfârșitul procesului de fabricare a brânzei, care este înrudită cu mozzarella, brânzeturile sunt atârnate împreună în șiruri pentru a coace (matura) pentru aproximativ două săptămâni. Procesul de maturare a brânzei a dat numele său, Scarmoza, care, în sudul Italiei înseamnă „decapitat”.
După două săptămâni de maturare, brânza este afumată. Varianta afumată este făcută prin afumarea brânzei cu fum de lemn de fag bio.
Versiunea proaspătă de Scamorza permite comercializarea ei în termen de câteva zile de producție.
Textura brânzei Scamorza este elastică, fibroasă și este puțin mai uscată decât Mozzarella. În plus este mai picantă, lăptoasă și cremoasă. Scamorza afumată are un gust subtil de fum cu o notă dulce ușoară de caramel.
Scamorza este folosită că un substitut pentru Mozzarella, deoarece dă mai mult interes în rețete. Deoarece Scamorza are calități excelente de topire este folosită pentru feluri de mâncare la cuptor sau pe grill, și pentru a forma, cu prosciutto, topinguri crocante.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.